FAQs

FAQs

Veelgestelde vragen over Fitnessvakantie Nederland.

Boeken

Q: Hoe werkt de boekingprocedure?

A: Je neemt contact met ons op via de website.  Binnen 2 dagen wordt er contact met je opgenomen. We verstekken dan alle informatie en je kan dan je aanmelding compleet maken. Je krijgt dan ook de mogelijkheid een (voorkeurs-)kamer te kiezen (op basis van beschikbaarheid). Wanneer je de aanbetaling van 50% hebt gedaan is je boeking compleet.
.

Q: Kan ik alleen boeken en gebeurt dit vaker?

A: Ja, je kan zeker alleen je vakantie boeken. Ongeveer 75% van de deelnemers boekt de vakantie week/weekenden alleen. Er zullen dus waarschijnlijk meerdere alleen reizende tijdens jouw verblijf ook deelnemen aan de vakantie.

Q: Moet ik een slaapkamer delen?

A: Je kunt een slaapkamer voor jezelf boeken of aangeven deze met iemand te willen delen. Wanneer je samen met iemand boekt kan je aangeven de kamer met hem/haar te willen delen en krijg je beiden een korting (zie kamers). Wanneer je een kamer wilt delen maar alleen boekt wordt je met iemand van hetzelfde geslacht ingedeeld.

Q: Kan ik samen met een vriend/vriendin boeken?

A: Natuurlijk kan dit! Geef tijdens je boeking aan dat je bij elkaar hoort.

Sport

Q: Ik wil graag boeken met een hele groep. Kan dit?

A: Wanneer je met meer dan 4 personen wilt boeken kan je contact met ons opnemen via ons e-mailadres. We gaan dan met je in gesprek om te kijken of we een speciaal op jullie gerichte vakantie week/weekend kunnen organiseren. De hele week kan dan evt. voor jullie als groep op maat georganiseerd worden!

Q: Moet ik heel fit zijn of al meerdere keren per week sporten om deel te kunnen nemen aan een vakantie?

A: Je hoeft niet heel fit te zijn om deel te nemen aan de vakantie week. Wanneer je nu maar 1x per week sport zal het wel een pittige week/weekend voor je zijn, maar kun je ook gewoon meedoen! In overleg met de coaches zal je dan wellicht een (paar) training(en) overslaan om extra rust te pakken. Maar trainingen worden altijd op ieders niveau gegeven en doordat we met kleine groepen werken (maximaal 8 personen) is de training op maat voor iedereen.

Q: Kan ik een training overslaan tijdens de vakantie?

A: Natuurlijk kan je een training overslaan. Geen enkele training is verplicht. Wil je een vrije middag om iets anders te doen of ben je moe? Geef dit gewoon aan en dan sla je een training over.

Q: Hoe boek ik extra personal trainingen?

A: Geef dit online aan bij je boeking en geef aan hoeveel trainingen je extra wilt. We hebben dan vooraf contact over de inhoud van de training, de duur van de extra training(en) en wat de extra kosten zijn. Wanneer je deze wilt boeken kun je dit per mail aangeven en ontvang je een factuur. Deze dien je 6 weken voor de vakantie betaald te hebben om gegarandeerd de extra training(en) te ontvangen. anneer je tijdens de vakantie een extra 1 op 1 training wilt boeken is dit vaak wel mogelijk. Maar kunnen wij niet garanderen dat er een trainer beschikbaar is.

Voeding

Q: Ik wil graag afvallen kan ik dan meedoen?

A: Wanneer je graag af wilt vallen of bezig bent met afvallen krijg je een voedingsadvies voor de week. Deze wordt op basis van jouw behoeften opgesteld. Je krijgt niet letterlijk voorgeschreven wat je moet eten maar wel de hoeveelheden. Omdat je tijdens de week actief bent mag je als nog best veel eten. Want je hebt ook voldoende energie en voedingsstoffen nodig om alle trainingen te kunnen volhouden en goed te herstellen.

Q: Wat eet ik tijdens de fitnessvakantie?

A: Je krijgt gewoon normaal eten tijdens de fitnessvakantie. Het ontbijt , de tussendoortjes en lunch kun je zelf pakken en maken. Van kwark/(soja)yoghurt met muesli en havermout tot volkorenbrood met eieren, groenten en beleg. Je kunt zo lekker, gezond en gevarieerd eten tijdens de vakantie. Voor de tussendoortjes kun je fruit, rauwkost, noten, crackers/rijstwafels en dergelijke gebruiken.

Het avondeten wordt elke dag verzocht. Wanneer je het leuk vindt mag je meehelpen met koken. Avondeten is gevarieerd, soms vlees, soms vis en soms vegetarisch. Voldoende groenten, gewoon aardappelen/rijst of pasta.

Koffie / thee, (amandel)melk en (bruisend)water is natuurlijk ook beschikbaar. Wanneer je andere dranken wilt nuttigen kun je deze zelf meenemen of in de supermarkt op zo’n 400 meter van de villa inkopen.

Q: Ik gebruik supplementen proteïnepoeder. Kan ik dat meenemen/gebruiken?

A: Voedingssupplementen, proteïnepoeder en eiwitrepen worden niet aangeboden tijdens de vakanties. Maar je mag natuurlijk wel je eigen spullen hiervoor meenemen.

Q: Ik ben vegetariër. Kan ik meedoen?

A: Je kan als vegetariër gewoon meedoen aan de week/ het weekend. Geef dit van te voren wel aan, zodat we hier rekening mee kunnen houden. Een deel van de maaltijden is al vegetarisch en bij andere maaltijden kun je evt. toevoegingen krijgen.

Q: Ik heb speciale dieetwensen. Kan ik meedoen?

A: Wanneer je glutenvrij , lactosevrij of bijv. veganistisch bent kun je gewoon meedoen aan de weken. Wel is het belangrijk dit op je vragenlijst aan te geven. Wanneer je een allergie hebt geef ook aan of je allergisch bent voor sporen.

Q: Wie kookt er tijdens de vakantie?

A: Het ontbijt, de lunch en tussendoortjes verzorg jezelf. Vaak zijn er wel een aantal deelnemers in de groep die een eitje bakken voor iedereen of bijv. gezonde tosti’s maken.

Het avondeten wordt verzorgd. Tijdens de week is er een kookworkshop waarbij gezamenlijk een maaltijd bereid wordt. Op andere dagen kan je als je het leuk vind meekoken maar dit is niet verplicht.

Algemeen

Q: Wie doen er mee aan een fitnessvakantie?

A: Over het algemeen boeken iets meer vrouwen dan mannen deze vakantie. Zo’n 70 / 30%. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 30 jaar. Je moet minimaal 18 zijn om deel te nemen en er geldt geen maximum leeftijd.

Q: Hoe werkt de betaling?

A: Wanneer je je boeking hebt afgerond ontvang je van ons een eerste factuur van 50% van de kosten. Deze factuur dien je binnen 14 werkdagen te betalen. Zes weken voorafgaand aan de vakantie dien je het 2e deel van de betaling over te maken.

Q: Kan ik de auto in de buurt parkeren?

A: Ja, op zo’n 150 meter van de villa kun je je auto parkeren. Voor het laden en lossen van de spullen kun je je auto wel even voor de villa neerzetten.

Q: Kan ik ook met het openbaar vervoer komen?

A: Arnhem is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Arnhem Centraal pak je lijnbus 3 of 8 en stap je uit bij bushalte Beethovenlaan. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen (500 meter).

Q: Kan ik bij een blessure de vakantie annuleren?

A: Zorg dat je zelf een reisverzekering hebt waarbij je je vakantie bij blessures kan annuleren. Helaas is het bij ons niet mogelijk om de kosten terug te krijgen wanneer je geboekt hebt.

Q: Hoeveel bagage mag ik meenemen?

A: Je mag gewoon meenemen wat je nodig hebt. Te denken valt aan sportkleding voor buiten en binnen, een regenjack , sportschoenen voor buiten en binnen en normale kleding. Omdat je vooral in sportkleding loopt heb is veel andere kleding niet nodig. Er zijn wasmachines beschikbaar dus je kunt tussendoor je sportkleding, sporthandoeken e.d. wassen.
Op locatie is een handdoek voor de sauna en badjas voor je beschikbaar. Neem wel je eigen slippers mee!

Q: Kan ik mijn sportkleding wassen?

A: Ja, er is een wasmachine (en droger) beschikbaar die je kan gebruiken om je sportkleding te wassen.

Q: Heb ik nog geld nodig tijdens de fitnessvakantie?

A: Op zich zijn al je trainingen, je verblijf en maaltijden verzorgd. Maar het is verstandig om wel iets eigen geld mee te nemen.

Q: Is er wifi aanwezig?

A: Ja, in de villa is er gratis wifi.

Q: Ik zou graag ook nog andere dingen willen doen. Kan dit?

A: Wanneer je een weekend boekt is er niet heel veel vrije tijd ingeroosterd, maar kun je uiteraard een keer een training overslaan om wel iets anders te doen. Bij de vakantie week is er sowieso een vrije middag ingeroosterd en heb je regelmatig een vrije avond waarop je zelf iets anders kunt doen.
Mogelijkheden in de buurt zijn de stad Arnhem (met bioscopen, leuke eet/drink tentjes ook Vegan/gezonde opties, Burgers Zoo en het Openluchtmuseum op loop afstand). Regelmatig gebeurt het dat een groep gezamenlijk iets gaat doen maar je mag natuurlijk ook lekker in je eentje er op uit.

Q: Hoe ziet de aankomstdag eruit?

A: Als je op de eerste dag aankomt dan word je verwelkomt door ons en worden er een aantal dingen uitgelegd. Dit is gezamelijk met de groep. Dan staat er een uitgebreide introductie en oriëntatie op je te wachten en start jouw fitness avontuur! Je krijgt dan ook jouw kamer toegewezen. Bij aankomst in de Villa wordt je meteen op je gemak gesteld.

Op de eerste trainingsdag krijg je van ons een volledige introductie, ontmoet je de trainers, krijg je een rondleiding door de Villa en wordt het programma besproken.

Q: Hoe ziet een voorbeeld dag eruit?

A: Je kunt de ochtend goed en relaxed beginnen met een gezond en uitegbreid ontbijt voordat het echte werk begint. Dit ontbijt is gezamenlijk met de groep en start om 8.00 of 8.30 (afhankelijk van het dagprogramma). Na het ontbijt is de eerste training van de dag. Bijvoorbeeld een bootcamp in het bijgelegen park. Daarna heb je tijd om te relaxen.

Tussen de middag rond 12:30 begint de lunch.

Na de lunch vindt de 2e training plaats rond 14:30. Deze training is afgestemd op de eerste training.

Aan het einde van de middag heb je vrije tijd tot het diner dat rond 18:30 plaatsvindt.

‘s avonds is er vrije tijd. Het kan zijn dat er nog iets gezamelijks gepland is.

Q: Is er vervoer tijdens het verblijf?

A: Je hebt de beschikking over je eigen fiets tijdens het verblijf. In je vrije tijd kan je de fiets gebruiken. Deze fiets gebruik je ook om naar de trainingen toe te gaan. Zo kun je ook lekker de omgeving zien.